Прокуратура передала до суду справу про підпал автомобіля знімальної групи «Схем»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Прокуратура передала до суду справу про підпал автомобіля знімальної групи «Схем»

Facebook / Mykhailo Tkach

Броварська окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у справі про підпал автомобіля журналістського проєкту «Радіо Свобода» — «Схеми: Корупція в деталях».

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Правоохоронці зʼясували, що вночі 17 серпня 2020 року в Броварах група осіб, за попередньою змовою між собою, підпалили автомобіль марки КІА, який належав водію «Радіо Свобода». Перебуваючи у дворі багатоповерхівки, зловмисники кинули на передню частину автівки предмет, від якого транспортний засіб зайнявся та повністю згорів.

Офіс генерального прокурора

Обвинувальний акт склали стосовно мешканця Києва. Його судитимуть за ст. 28, 171 та 194 Кримінального кодексу — умисне знищення чужого майна шляхом підпалу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, та впливу на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків.

Наразі матеріали стосовно інших осіб, причетних до скоєння злочину, виділені в окреме провадження.

  • 17 серпня 2020 року журналіст «Схем» Михайло Ткач заявив, що невідомі спалили автомобіль, на якому він разом із водієм пересувалися під час своїх розслідувань.
  • Перед цим Ткач повідомив, що знайшов у своїй квартирі ймовірні сліди прослуховувального пристрою. У стелі він виявив отвір завдовжки 60 см, який вів на горище. Ткач розповів, що раніше йому погрожували через журналістську діяльність і попереджали про прослуховування.
  • Поліція Києва після огляду квартири та горища будинку не знайшла слідів прослуховувальних пристроїв, але почала досудове розслідування.