Bloomberg: У світі вже зробили мільярд щеплень від коронавірусу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Bloomberg: У світі вже зробили мільярд щеплень від коронавірусу

Matt Allworth / Flickr

Після початку глобальної кампанії з вакцинації населення світу від коронавірусу з грудня 2020 року вже було проведено понад 1 мільярд щеплень.

Про це йдеться у даних Bloomberg.

Найбільше щеплень зробили у США. Там вже ввели 230 мільйонів доз вакцин. У Китаї ввели 224 мільйони доз, а в Індії — 145 мільйонів. На 4 місці опинився Європейський Союз (132 мільйони щеплень), а замикає першу п’ятірку Велика Британія — 46 мільйонів щеплень.

Водночас попри таку велику кількість щеплень жодна з них досі не вакцинувала принаймні 70% свого населення для отримання колективного імунітету. Наприклад, у США обидві дози отримали 28,9% людей, а у Британії — 19,3%.

Якщо говорити про вакцинацію населення у відсотках, то тут серед лідерів Сейшельські острови, які вже вакцинували 58,5% населення, та Ізраїль, який вакцинував 55,5% населення. Єдиним місцем, де вже повністю завершили вакцинацію дорослого населення, став Гібралтар. Там для цього було достатньо усього 70 тисяч щеплень.

  • Сінгапур очолив рейтинг стійкості до коронавірусу — уперше з першого місця посунули Нову Зеландію. Це сталось завдяки швидким темпам вакцинації. У рейтинг входять 53 країни, найбільші у світі за розміром економіки — України серед них немає. Bloomberg аналізує їхню ситуацію із коронавірусом за 10 параметрами, зокрема, за рівнем захворюваності та смертності, темпами тестування і вакцинації, а також свободою пересування.