Львівський вчений спалив свою дисертацію на знак протесту проти ступеня Киви

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кандидат медичних наук, викладач Українського католицького університету Олександр Ябчанка спалив свій кандидатський диплом, протестуючи проти наукового ступеня нардепа від «Опозиційної платформи — За життя» Іллі Киви.

У своєму Facebook він опублікував фото палаючого документа і закликав колег приєднатися до флешмобу, оскільки «звання остаточно дискредитовано».

«3 квітня 2014 мені присудили науковий ступінь кандидата медичних наук. Сьогодні Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію. Комісія з 13 членів одноголосно проголосувала «за». Зважаючи на це, мені надалі соромно називатись кандидатом наук [...]. Прошу вважати це офіційною заявою з вимогою позбавити мене наукового ступеня кандидата медичних наук», — написав Ябчанка.

  • 26 квітня Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію і став кандидатом наук з державного управління. Захист проходив в Інституті підготовки кадрів Державної служби зайнятості. Під час захисту троє невідомих чоловіків блокували вхід в аудиторію, а сам Кива хамив журналістам.
  • Пізніше журналісти Bihus.Info випустили відео, в якому розібрали дисертацію Киви. У ній багато неточностей, «води», немає конкретики, плутанина в джерелах і багато іншого.