Білорусь заборонила ввезення продукції Skoda і Nivea. Бренди відмовилися спонсорувати ЧС з хокею в Мінську

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Уряд Білорусі тимчасово заборонив ввезення в країну продукції трьох європейських виробників, які раніше відмовилися спонсорувати чемпіонат світу з хокею в Мінську.

Про це повідомляється на сайті Ради міністрів Республіки Білорусь.

З 4 травня в Білорусь буде заборонено ввозити продукцію фірми Liqui Moly (автомобільні масла, мастильні матеріали), чеського автоконцерну Skoda Auto і німецького виробника Beiersdorf AG (бренди Nivea, Eucerin, Tesa, Hansaplast). Санкції будуть діяти шість місяців.

Рішення прийняте для «забезпечення захисту національних інтересів, з урахуванням недружніх дій щодо білоруського народу».

«Субʼєкти торгівлі, у яких на дату набуття чинності постанови будуть знаходитися залишки заборонених товарів, припиняють гуртову та (або) роздрібну торгівлю такими товарами, протягом пʼяти робочих днів проводять інвентаризацію їх залишків і оформляють інвентаризаційний опис», — сказано в рішенні.

  • 18 січня Міжнародна федерація хокею офіційно прийняла рішення скасувати проведення в Мінську частини Чемпіонату світу з хокею в 2021 році через жорстоке придушення владою протестів проти режиму Олександра Лукашенка.
  • ЧС-2021 тепер може пройти тільки в Ризі. Латвія заявила, що готова сама прийняти турнір. При цьому на місце Мінська вже претендують словацька Братислава і датський Хернінг.