На Волині прикордонники спіймали косулю і знущалися з неї. У ДПСУ засудили їх та почали розслідування

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
На Волині прикордонники спіймали косулю і знущалися з неї. У ДПСУ засудили їх та почали розслідування

Flickr / Neil Rolph

Двоє українських прикордонників на Волині спіймали косулю та знущалися над нею. У Державній прикордонній службі підтвердили цю інформацію і почали розслідування.

Відео зі знущаннями опублікували у Facebook-групі Kovel Animals.

На відео прикордонники утримують тварину ногами, а також штрикають їй в морду зброєю.

У коментарі до цієї публікації прийшла представниця Луцького прикордонного загону Маргарита Вершиніна і повідомила, що учасників відео вже встановили.

«Завдяки оприлюдненню цієї ганебної ситуації швидко вдалося встановити осіб, які фігурують на відео. Це двоє військовослужбовців строкової служби одного з підрозділів Луцького прикордонного загону. З їхніх слів, ситуація мала місце восени минулого року», — пояснила вона.

За її словами, у ДПСУ засуджують таку поведінку та вже розпочали службове розслідування.

  • На острові Борнео із зоопарку втекли дві самки суматранського тигра — підвиду, якому загрожує зникнення. Одну з них «спіймав» дротик із транквілізатором, іншу застрелили. Втекти їм вдалось після того, як зсув ґрунту пошкодив їхній вольєр. Неподалік вольєра знайшли мертвим 47-річного доглядача зоопарку, на тілі у нього були укуси і подряпини.
  • У червні 2020 року на рейсі «Міжнародних авіалінії України», який летів з Києва до Торонто, загинули 38 тварин. Зокрема, про ситуацію розповідала очевидиця Еббі Лорензен. Вона приїхала в аеропорт, щоб забрати кота друга, і побачила, як працівники складають мертвих тварин у сміттєві пакети. Через загибель тварин поліція Київщини відкрила кримінальне провадження за статтею 299 ККУ — жорстоке поводження з тваринами. А МАУ розпочала службове розслідування та відсторонила від роботи директора з вантажних перевезень.