На острові Борнео із зоопарку втекли дві тигриці унікального виду. Одну з них застрелили

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
На острові Борнео із зоопарку втекли дві тигриці унікального виду. Одну з них застрелили

Суматранський тигр.

Tarryn Myburgh / Unsplash

На острові Борнео із зоопарку втекли дві самки суматранського тигра — підвиду, якому загрожує зникнення. Одну з них «спіймав» дротик із транквілізатором, іншу застрелили.

Про це повідомляє BBC.

Обом самкам по 18 місяців. Втекти їм вдалось після того, як зсув ґрунту пошкодив їхній вольєр. Неподалік вольєра знайшли мертвим 47-річного доглядача зоопарку, на тілі у нього були укуси і подряпини. Також мертвими знайшли страуса і мавпу.

Втеча тигрів спровокувала масштабне полювання в місті Сінгкаванг. Поліцейські наказали закрити прилеглі туристичні памʼятки, а людям — залишатися вдома. І хоча чиновники сподівалися зловити обох тварин живими, одну з самок врешті застрелили.

«Спочатку ми спробували скористатися транквілізатором, але він не спрацював, тому ми були змушені застрелити тигра, адже вона поводилась дуже агресивно. Ми боялися, що вона вислизне в найближчий район. Хоча ми щосили намагалися зловити її живцем, наш пріоритет — безпека людей», — сказав глава місцевого природоохоронного агентства.

  • Дику популяцію суматранського тигра оцінюють в межах 500 — 600 тварин, в основному вони зустрічаються в національних парках острова Суматра. У тварин присутні унікальні генетичні маркери, що роблять їх найунікальнішим підвидом. Кількість цих тигрів постійно зменшується (в основному через браконьєрів) попри великі зусилля захистити їх.