СБУ: У Харківській області затримали понад 60 «тітушок», які готували провокації та мали створити «картинку для Росії»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
СБУ: У Харківській області затримали понад 60 «тітушок», які готували провокації та мали створити «картинку для Росії»

СБУ

У Харківській області затримали автобуси з «тітушками», які прямували до Харкова для проведення протестних акцій у місті та провокацій під час чергової сесії міськради.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даним спецслужби, загалом були затримані понад 60 осіб, вони їхали на замовлення однієї з проросійських політичних сил України.

«Автобуси з «тітушками» були затримані на під’їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави. Всі ці особи є мешканцями інших регіонів України і не мають жодного стосунку до Харківської області», — заявили в СБУ.

Також зазначається, що затримані мали дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в регіоні та створити вигідну Кремлю «картинку» для обґрунтування можливих актів агресії Росії проти України.

За словами голови ГО «Ветеранське братерство» Харкова, учасника Громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів та колишнього радника мера Данила Акуленка, затримані «тітушки» є членами організації «Патріоти за життя» нардепа від «Опозиційної платформи — За життя» Іллі Киви.

  • На початку березня Росія почала стягувати війська до кордону з Україною — в окупованому Криму та вздовж материкової частини.
  • 19 квітня голова зовнішньополітичної служби Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що Росія розгорнула на кордоні з Україною і в анексованому Криму понад 150 тисяч військових. Такої кількості російських військ там не було з 2014 року.
  • Українська розвідка бачить три сценарії розвитку подій: демонстрація Росією сили, вторгнення через Крим і захоплення південних областей, провокація на Донбасі та наступ.