Адміністрація США порадила своїм авіакомпаніям обережно літати над окремими регіонами Росії та України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Videvo

Авіаційна влада США рекомендувала своїм авіакомпаніям обережно здійснювати рейси над територією України та Росії через ситуацію на україно-російському кордоні.

Про це повідомляє Державна авіаційна служба України.

Федеральна авіаційна адміністрація Департаменту транспорту США (FAA) рекомендувала компаніям виявляти особливу обережність при виконанні польотів над Московським регіоном, Ростовом-на-Дону, а також біля Дніпра, Сімферополя та Києва.

Державіаслужба запропонувала FAA обмінюватися інформацією та координувати дії з реагування на загрози в зоні конфлікту на сході держави. Українська сторона також готова надавати повну інформацію стосовно стану аеронавігаційного обслуговування та безпеки польотів в Україні задля скоординованих дій у майбутньому.

«Державіаслужба відстежує ситуацію у повітряному просторі країни: вона є спокійною і контрольованою. Наразі небезпеки для цивільної авіації немає», — повідомили у службі.

  • На початку березня Росія почала стягувати війська до кордону з Україною — в окупованому Криму та вздовж материкової частини. Українська розвідка каже, що вздовж кордону стоять 89 тисяч російських військових, а незабаром їх буде близько 110 тисяч. Такої кількості російських військ там не було з 2014 року.
  • Тим часом президент Володимир Зеленський запевнив, що українська армія готова до будь-яких провокацій на Донбасі, зокрема й за участі російських військ.