Стефанчук попросив МВС оштрафувати нардепів, які не носять маски в Раді

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Стефанчук попросив МВС оштрафувати нардепів, які не носять маски в Раді

Космач Олександр / УНІАН

Віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав правоохоронців оштрафувати народних депутатів, які у парламенті не носять захисні маски. А таких, за його словами, — половина обранців.

Про це він заявив у Раді під час години запитань до уряду.

«Коли я дивлюся в зал і бачу, що 50% осіб, які не в масках, я в двадцятий раз хочу звернутися до Міністерства внутрішніх справ: шановні колеги, давайте все-таки знайдемо можливість застосовувати відповідальність, рівну для всіх, в тому числі і для народних депутатів. Нардепи повинні бути оштрафовані», — наголосив Стефанчук.

На його думку, це підвищить рівень свідомості депутатів і вболівання за загальну справу в країні, а також поповнить державний бюджет. «Давайте будемо носити маски, щоб, не дай бог, потім не носити квіти», — сказав віцеспікер.

  • 19 листопада президент Володимир Зеленський підписав закон про штрафи за неносіння масок. Штрафувати можуть органи внутрішніх справ, Нацполіція, уповноважений орган охорони здоровʼя, уповноважені органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи місцевого самоврядування.
  • 3 листопада Рада ухвалила за основу законопроєкт, який передбачає введення штрафів для власників бізнесу за відсутність масок у клієнтів. Юросіб хочуть штрафувати на суму від 3 400 до 5 100 гривень.
  • 13 квітня Рада провалила законопроєкт, який мав запровадити для українців штрафи за порушення самоізоляції під час карантину.