РНБО в четвер проведе чергове засідання. Які питання розглядатимуть?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
РНБО в четвер проведе чергове засідання. Які питання розглядатимуть?

Пресслужба Офісу президента України

Рада національної безпеки та оборони проведе засідання в четвер, 15 квітня.

Про це повідомляє пресслужба президента.

На засіданні детально обговорюватимуть безпекову ситуацію на сході країни, а також ситуацію в національній економіці.

«Одне з ключових питань порядку денного РНБО зі зрозумілих причин буде розглянуте в таємному режимі та стосуватиметься обговорення ситуації на Донбасі. Держава цілком розуміє всі наявні ризики, прораховує будь-які варіанти розвитку подій, має відповідну інформацію за всіма актуальними напрямами, постійно корелює свої позиції з партнерами», — повідомили в Офісі президента.

Також члени Ради нацбезпеки розглянуть другий розширений пакет персональних санкцій щодо організаторів і виконавців контрабандних схем. Окрім спеціалізованих антиконтрабандних рішень, на засіданні обговорять й інші питання, що стосуються економічної безпеки держави.

На засіданні обговорюватимуть і питання кібербезпеки. Окремо будуть винесені на розгляд членів колегіального органу спеціальні питання від президента.

  • Останнє засідання РНБО відбулося 2 квітня. Тоді Рада безпеки ввела персональні санкції проти першої десятки українських контрабандистів, а також низки як українських, так і закордонних компаній. За словами Зеленського й розрахунками експертів, збитки від контрабанди сягають 300 мільярдів гривень, що недоотримав державний бюджет. З них 100 мільярдів — унаслідок неефективної роботи митниці.