Відкрив ворота окупантам: прокуратура оголосила про підозру колишньому керченському прикордоннику

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Прокуратура АР Крим оголосила підозру колишньому першому заступнику командира Керченського загону морської охорони Державної прикордонної служби за статтею про державну зраду.

Про це пише пресслужба місцевої прокуратури.

Там зазначили, що в лютому 2014 року командир цього загону був залучений до виходу корабельно-катерної групи з півострова. Через це обов’язки командира перейшли до його першого заступника, який мав контролювати охорону військової частини № 1472 в Керчі.

«Однак підозрюваний, бажаючи підтримати РФ в окупації півострова Крим, надав незаконний наказ розблокувати ворота та запустити на територію військової частини № 1472 Керченського загону морської охорони Державної прикордонної служби України автобуси з представниками ЗС РФ, чим надав допомогу представникам іноземної держави в безперешкодному доступі до зазначеної військової одиниці ЗС України», — розповіли у прокуратурі.

  • Офіс генерального прокурора повідомив про підозру посадовцю Федеральної служби безпеки Росії в посяганні на територіальну цілісність України. Слідство зʼясувало, що в лютому та березні 2014 року посадовець ФСБ у Сімферополі шляхом умовлянь, підкупу і погроз закликав українських прикордонників у Криму «вчиняти дії на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканості та обороноздатності України».
  • 16 вересня Державне бюро розслідувань назвало «справжні причини й умови», які призвели до окупації Криму Росією в лютому 2014 року. За результатами попереднього розслідування в ДБР назвали пʼять основних епізодів, в яких фігурує і Янукович.