Тайвань заявив про рекордну кількість китайських літаків, які порушили його повітряний простір

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Тайвань заявив про рекордну кількість китайських літаків, які порушили його повітряний простір

Henry & Co. / Unsplash

Влада Тайваню заявила, що 12 квітня повітряний простір острова порушила рекордна кількість китайських військових літаків.

Про це повідомляє BBC.

Міністерство оборони Тайваню заявило, що 25 літаків, включно з винищувачами та бомбардувальниками з ядерними боєголовками, увійшли в зону протиповітряної оборони країни.

За словами тайваньських військових, серед них були 18 винищувачів, а також чотири бомбардувальники, які можуть нести ядерну зброю, два протичовнові літаки і літак раннього попередження. Міноборони додало, що підняло в повітря бойові літаки і розгорнули ракетні системи для спостереження.

На тлі цього у вівторок Тайвань представив корабель-амфібію, який надійде на озброєння наступного року. Як пише Reuters, корабель буде озброєний гарматою для використання проти повітряних і надводних цілей, зенітними ракетами, скорострільними протиповітряними та протиповітряними засобами ближнього бою.

Корабель «Юй Шань» називають останньою частиною амбітної програми президента Тайваню Цай Інвеня з модернізації збройних сил в умовах тиску з боку Китаю.

  • Армія Китаю останні два роки активно нарощує військову міць поблизу Тайваню. Від 2020 року офіційна риторика Китаю допускає «воззʼєднання» з Тайванем унаслідок збройного вторгнення. Лідер КНР Сі Цзіньпін закликав військових «зосередити всі свої уми й енергію на підготовці до війни». Зокрема, Пекін заявляє, що на Тайвань чекає війна, якщо його незалежність визнають США.