Індія прогнозує відновлення поставок вакцин від коронавірусу в червні. Але за однієї умови

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Індія прогнозує відновлення поставок вакцин від коронавірусу в червні. Але за однієї умови

Matt Allworth / Flickr

Індійський завод з виготовлення вакцин планує відновити поставки власних препаратів до інших країн світу у червні, але лише якщо пандемія у країні піде на спад.

Про це агентству The Associated Press розповів виконавчий директор заводу Адар Пунавалла.

Він пояснив, що тимчасову заборону на поставки запровадили на два місяці. Завод повинен спочатку задовольнити внутрішній попит в Індії, де кількість щоденних нових випадків зараження сягнула 100 тисяч.

Пунавалла зазначив, що сподівається в червні відновити поставки вакцин, але якщо поширення коронавірусу в Індії не зупиниться, то заборону доведеться продовжити.

«Нам доведеться продовжувати поставки в Індії, а не куди-небудь ще. Тому що ми повинні захищати нашу націю», — пояснив він.

  • 24 березня стало відомо, що індійська влада вирішила тимчасово припинити експорт вакцин від коронавірусу, які виготовляються на її заводах, зокрема Serum Institute. Така зупинка пов’язана з розширенням плану вакцинації всередині країни.
  • За останній тиждень в Індії зареєстрували найбільшу кількість нових хворих у світі. Деякі епідеміологи вважають, що до цього причетні нові штами, що є більш заразними. Якщо порівнювати із лютим, кількість щоденних випадків у країні зросла майже у 12 разів. За 5 квітня там виявили понад 103 тисячі нових хворих.
  • Індія — найбільший у світі виробник вакцин. Вона ввела своїм громадянам 77 мільйонів доз (населення країни понад 1,4 мільярда осіб). Наразі у країні вакцинуються тільки люди віком від 45 років.