Зеленський сподівається, що Індія перегляне своє рішення про зупинку експорту вакцин

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Зеленський сподівається, що Індія перегляне своє рішення про зупинку експорту вакцин

Facebook / Офіс президента

Президент Володимир Зеленський сподівається, що Індія перегляне своє рішення про призупинення експорту вакцин і відновить поставки.

Про це пише пресслужба Офісу президента.

«Проте варто розуміти, що позитивному вирішенню цього питання аж ніяк не сприяють, а швидше сильно заважають і публічні висловлювання окремих українських політиків. Вони почали масштабну й брудну кампанію з метою дискредитації як самої вакцини, так і процесу вакцинації загалом», — зазначив Зеленський.

Він також повідомив, що найближчими тижнями до України прибуде друга партія китайських вакцин від коронавірусу компанії SinoVac.

«Окрім Китаю, вакцину від Sinovac використовують уже 18 країн світу. Зокрема Туреччина, де щеплення нею отримали президент Ердоган і патріарх Варфоломій», — підкреслив президент.

  • 24 березня стало відомо, що індійська влада вирішила тимчасово припинити експорт вакцин від коронавірусу, які виготовляються на її заводах, зокрема Serum Institute. Така зупинка пов’язана з розширенням плану вакцинації всередині країни.
  • Водночас голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоровʼя Михайло Радуцький заявив, що начебто індійська влада призупинила поставку нової партії вакцини AstraZeneca до України через дискредитаційні заяви українських політиків.