Військових, які влаштували стрілянину у поїзді «Костянтинівка — Київ», звільнили. Вони везли таємні документи

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Держспецзв’язок звільнив двох своїх військовослужбовців, які влаштували стрілянину в купе поїзду «Костянтинівка – Київ».

Про це повідомили у Facebook відомства.

Там розповіли, що стрілянину вони влаштували близько 2 години ночі. Унаслідок інциденту ніхто не постраждав. Один із військових був дипломатичним кур’єром Відділу дипломатичних кур’єрів ГУУФЗ Держспецзв’язку, а інший — старшим офіцером фельдзв’язку з особливих доручень 1 відділу Управління фельд’єгерської служби ГУУФЗ Держспецзв’язку.

Також у Держспецзв’язку повідомили, що вся кореспонденція, яку вони везли до Києва, зберіглася в цілісності, її доставляють адресатам.

«Наказом від 6 квітня зазначених військовослужбовців звільнено з посад шляхом зарахування у розпорядження. Щодо цього факту проводиться службове розслідування. На цей час військовослужбовці знаходяться у розпорядженні у Красноградському районному відділі Національної поліції України в Харківській області. Для встановлення обставин на місце події виїхало керівництво ГУУФЗ Держспецзв’язку», — пояснив т.в.о голови Держспецзв’язку Дмитро Маковський.

  • У вагоні поїзда № 126 «Костянтинівка — Київ» двоє військовослужбовців влаштували стрілянину з табельної зброї, після чого були затримані групою спецпризначення.
  • У Міністерстві внутрішніх справ пізніше додали, що стрілянина сталася о другій ночі. Судячи з опублікованих фотографій, військові стріляли з пістолетів Макарова у двері купе. Вони забарикадувалися після стрілянини та погрожували співробітникам поліції в разі штурму.