«Захист кордонів і контроль населених пунктів». У прикордонних районах оголошено збори територіальної оборони

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Захист кордонів і контроль населених пунктів». У прикордонних районах оголошено збори територіальної оборони

Flickr / Ministry of Defense of Ukraine

У прикордонних районах України оголошено збори підрозділів територіальної оборони.

Про це повідомляється на сторінці Сухопутних військ ЗСУ.

«Метою зборів є нарощування спроможностей підрозділів територіальної оборони (ТрО) до виконання визначених їм завдань», — зазначається в повідомленні.

Під час зборів планується удосконалити рівень умінь і практичних навичок командирів і штабів з управління підрозділами. Також збори направлені на підвищення індивідуальних навичок військовослужбовців з виконання визначених завдань:

  • з охорони та захисту адміністративного кордону з окупованим Кримом, прикриття десантнодоступних ділянок узбережжя;
  • з контролю населених пунктів, охорони органів державної влади, охорони критичних об’єктів, мостів, несення служби на блокпостах, контролю населених пунктів з виконанням завдань комендантської години;
  • з боротьби проти диверсійно-розвідувальних сил та інших озброєних формувань агресора й антидержавних незаконних озброєних формувань.

З кінця березня в соцмережах публікували численні відео з російською технікою, яка нібито рухається до кордонів України. Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що Росія нагромаджує біля кордонів України озброєння та сили, а бойовики продовжують провокувати на активну війну.