Єрмак анонсував тристоронні переговори з Францією і Німеччиною

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова Офісу президента Андрій Єрмак анонсував найближчим часом переговори між Україною, Німеччиною та Францією.

«Консультації з нашими партнерами по «нормандському формату» проходять щотижня, по кілька разів на тиждень. Минулого тижня я двічі або тричі розмовляв із представниками Франції, Німеччини. Я думаю, що відеоконференція або переговори трьох країн — Німеччини, Франції та України — відбудуться дуже скоро», — сказав він.

Єрмак додав, що відеозустріч між лідерами Франції, Німеччини і Росії, яка була минулого тижня, не мала стосунку до «нормандського формату».

«Це були переговори трьох країн, до «нормандського формату» це має такий же стосунок, як якщо б будь-які три країни зустрілися й обговорили свої питання. Так, там справді говорили й про питання війни на Донбасі, але я хотів би одразу сказати, що зрадофіли знову вигадують якісь фейки», — сказав голова ОП.

  • 30 березня канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову, обговоривши, зокрема, ситуацію на Донбасі. Лідери Франції та Німеччини зазначили, що Росія повинна взяти на себе зобовʼязання забезпечити режим припинення вогню на Донбасі.
  • У МЗС України заявляли, що переговори в такому форматі не матимуть результату, тому що питання врегулювання конфлікту на Донбасі потрібно обговорювати повним складом «нормандського формату» — за участі України.
  • У середині березня голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що зустріч у «нормандському форматі» планується на квітень. У Кремлі заявили, що у графіку Путіна такого заходу немає.