Pornhub видалив понад 650 тисяч роликів, які порушують його правила, і розповів, як виявляє такий контент

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Pornhub видалив понад 650 тисяч роликів, які порушують його правила, і розповів, як виявляє такий контент

awario.com

Pornhub видалив понад 650 тисяч роликів, які порушували правила платформи.

Про це повідомляє Engadget з посиланням на перший звіт Pornhub з приводу своєї прозорості.

В першу чергу були видалено контент із неповнолітніми, а також ролики, що містять знущання з тварин та насильство. Крім того, Pornhub повідомив, що виявляє контент із сексуальним насильством над дітьми за допомогою модерації та звітів, поданих Національним центром зниклих безвісти та експлуатованих дітей. Минулого року центр презентував дані про понад 13 тисяч таких дітей.

Що стосується того, як сайт модерує контент перед публікацією, Pornhub заявив, що використовує кілька технологій виявлення. У 2020 році сайт сканував всі раніше завантажені відео за допомогою YouTube CSAI Match, технології для виявлення зображень сексуального насильства над дітьми. Він також просканував всі раніше опубліковані ролики за допомогою Microsoft PhotoDNA.

Крім того, сайт використовує розробку Google, програмне забезпечення для «кібер-відбитків» MediaWise (технологія сканує всі завантаження нових користувачів на предмет раніше виявленого образливого контенту) і Safeguard, власну технологію розпізнавання зображень, призначену для боротьби як із сексуальним насильством над дітьми, так і з публікацією відео без згоди всіх сторін.

  • У грудні минулого року газета The New York Times опублікувала статтю, в якій говорилося, що Pornhub заробляє на відео з реальними сценами насильства і неповнолітніми. Одна жінка розповіла журналістам, що знайшла понад 50 роликів на сайті зі своєю 15-річною дочкою після її зникнення, а 19-річна дівчина зазнала жорстокого цькування в коледжі через злив інтимного відео для хлопця. Ситуація довела її до наркозалежності і спроби суїциду.
  • Пізніше MasterСard почала розслідування, а сам сайт заборонив завантажувати на нього відео — тепер це можуть робити тільки партнери і моделі, які заробляють (раніше міг кожен охочий). Разом із тим Pornhub відкинув звинувачення.
  • В середині грудня стало відомо, що Pornhub видалив близько девʼяти мільйонів неверифікованих відео зі своєї платформи після скандалу навколо того, що сайт заробляв на контенті з неповнолітніми та сценами насильства.