ФСБ затримала чоловіка, який нібито за завданням «української націоналістичної організації» планував підірвати мечеть

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Федеральна служба безпеки Росія (ФСБ) заявила про затримання в Алтайському краї місцевого жителя, який нібито за «завданням української націоналістичної організації» готував «акції залякування» проти мігрантів і планував підірвати мечеть.

Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на Центр громадських звязків Росії.

«[Він] планував за завданням так званого куратора української націоналістичної організації «Етнічне національне обʼєднання» здійснити акції «прямої дії», спрямовані на залякування місцевого населення, в тому числі вихідців з Центрально-Азіатського регіону, щодо обʼєктів масового скупчення мусульман, а також органів державної влади», — заявили у ФСБ.

Там кажуть, що затриманий розповів про це на допиті. У нього вилучили вибухову речовину, інструкції з виготовлення саморобних вибухових пристроїв, «екстремістську» літературу, а також засоби комунікації з фото, які він робив нібито для «українського куратора».

У ФСБ також заявили, що організація «Етнічне національне обʼєднання» була створена «для координації дій націоналістів України, Білорусії і Росії», а її робота нібито велася через Telegram, Instagram та «ВКонтакте».