Затримано одного з ватажків «ЛНР». Він причетний до вбивства співробітника СБУ та підриву моста

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Дніпропетровській області затримано ватажка одного з угрупувань «ЛНР», який причетний до підриву мосту через річку Сіверський Донець і вбивства співробітника СБУ, а також низки диверсій.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

СБУ затримала жителя окупованого Словʼяносербського району, який в 2014 році організував терористичну групу і воював з нею проти сил АТО. За даними слідства, затриманий і його колишні підлеглі вчиняли особливо тяжкі злочини проти мирного населення Луганської області, зокрема, незаконно позбавляли волі людей для викупу.

Також встановлено, що терорист відповідав за охорону блокпосту на мосту через Сіверський Донець, який за його наказом був підірваний.

«Через деякий час бойовик вирішив залишити терористичне угруповання через конфлікт з ватажками і побоювання за власне життя та повернувся на територію, підконтрольну українській владі», — зазначили в СБУ.

Затриманому повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність (ст. 110 КК), диверсії (ст. 113) і створенні терористичної організації (ст. 258-3).

  • 23 березня СБУ затримала в Харківській області бойовика «ЛНР», який входив до складу так званого «народного ополчення Донбасу». У нього знайшли координати схованки з арсеналом зброї. У ній виявили міни, гранати, вибухівку і тисячі патронів.
  • До цього в Луганській області СБУ виявила три схованки зі зброєю і вибухівкою, які могли належати бойовикам «ЛНР». Серед вилученого — бойові елементи реактивної системи залпового вогню «Смерч» і понад 30 кг вибухових речовин.