Під Харковом знайшли великий схрон з російською зброєю. Він належав бойовику «ЛНР»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У вівторок, 23 березня, СБУ затримала в Харківській області бойовика «ЛНР», який входив до складу так званого «народного ополчення Донбасу».

За даними слідства, бойовик залякував мирне населення Луганської області і брав участь в боях проти українських сил, під час яких отримав поранення. Лікувався він у Росії, де вирішив залишитися і отримати громадянство, але замість цього отримав тюремний термін за операції з наркотиками.

Після відбуття покарання бойовик повернувся в Україну, де і був затриманий співробітниками СБУ.

Під час обшуку у нього знайшли гранати РГД-5 і РГО з запалом, а також GPS-координати, які вказували на місце в лісі біля Харкова.

Сьогодні, 24 березня, за координатами силовики знайшли схованку з російською зброєю.

В схроні були реактивні штурмові гранати РШГ-1, РПГ-22, РПГ-26, дві протипіхотні заборонені міни МОН-50, 30 гранат Ф-1 і РГД-5, 20 запалів до ручних гранат, майже 6 кг вибухівки, детонатори, дроти, а також понад 2 200 патронів калібру 5,45 та 7,62 мм.

За попередніми висновками, зброю готували для терористичних актів на території України.

  • 19 березня в Луганській області СБУ виявила три схованки зі зброєю і вибухівкою, які могли належати бойовикам «ЛНР». Серед вилученого — бойові елементи реактивної системи залпового вогню «Смерч» і понад 30 кг вибухових речовин.
  • Раніше СБУ затримала двох військових, які продавали зброю із зони бойових дій на Донбасі.