Аварія «Інтерсіті+»: низку керівників Придніпровської залізниці відсторонили через халатність

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія «Укрзалізниця» відсторонила низку керівників Придніпровської залізниці після службового розслідування причин аварії поїзда «Інтерсіті+» № 732, який зійшов з рейок 29 березня.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Керівників звинувачують у службовій недбалості, яка призвела до грубих порушень в утриманні залізничного шляху. Спецкомісія виявила технологічні порушення при виконанні колійних робіт на ділянці аварії, а також порушення в журналі обліку.

Від виконання посадових обовʼязків відсторонений заступник директора, перший заступник начальника, головний інженер служби колії та інші керівники регіональної філії «Придніпровська залізниця».

«Встановлюємо жорсткий контроль за станом залізничних колій. Безпека наших пасажирів і співробітників на першому місці. Ми не будемо терпіти службову недбалість і бездіяльність. Уже є попередні результати розслідування аварії поїзда та перелік винних, яких ми звільнимо та притягнемо до відповідальності, а коло відповідальних осіб може бути розширене», — сказав в. о. голови правління УЗ Іван Юрик.

  • 29 березня за 50 кілометрів від кінцевої станції Запоріжжя з рейок зійшов потяг «Інтерсіті+» № 732. На бік перекинулися шість із 10 вагонів. У поїзді перебували 88 пасажирів, ніхто з них не постраждав. Поліція розслідує порушення правил руху й експлуатації залізничного транспорту (ст. 276 КК).
  • Увечері 30 березня поїзд Hyundai «Інтерсіті+» повернули на рейки. Він відправлений на діагностику в депо базування.