Обшуки в АРМА: агентство поскаржилося, що правоохоронці забрали документи, без яких неможливо управляти активами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національне агентство з розшуку і управління активами, отриманими корупційним шляхом (АРМА) поскаржилося, що під час обшуку напередодні силовики вилучили деякі документи, що унеможливлює управління низкою активів.

Про це йдеться у заяві АРМА.

Обшуки відбувалися у справі про заволодіння чиновниками АРМА активами на $400 тисяч.

«У ході обшуків у приміщенні центрального апарату АРМА працівниками правоохоронних органів було вилучено низку документів, зокрема, оригінали договорів управління стратегічними активами, відсутність яких в оригіналі унеможливлює виконання АРМА покладених на неї законом завдань. Ці документи не мають жодного відношення до кримінальної справи, в межах якої проводилися зазначені слідчі дії, мета їх вилучення невідома та незрозуміла», — заявили в АРМА.

Агентство наголошує, що не ухвалювало незаконних рішень стосовно повернення фізичній особі арештованих коштів, а діяло виключно у рамках наявних повноважень. «АРМА й надалі готове сприяти розслідуванню відповідної кримінальної справи у межах своєї компетенції та сподівається на встановлення і притягнення до відповідальності осіб, насправді причетних до вказаних незаконних дій», — підкреслили в агентстві.

  • За даними слідства, посадові особи АРМА та декілька адвокатів входили до складу злочинної групи, яка привласнила понад $400 тисяч, що були доказами в низці кримінальних справ.
  • Адвокат юридичної компанії «Міллер» Масі Найєм заявив, що слідчі дії проводили у в. о. голови АРМА Віталія Сигидина, заступника голови АРМА Володимира Павленка, начальника управління менеджменту активів агентства Вахтанга Бочорішвілі та в «афериста» Ігоря Короля. За даними «Української правди», саме через Короля вивели з-під арешту $400 тисяч, які були заарештовані поліцією як «общак» злодія в законі.