Заволоділи $400 тисячами: у Держбюро розслідувань назвали причину масштабних обшуків в АРМА

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Заволоділи $400 тисячами: у Держбюро розслідувань назвали причину масштабних обшуків в АРМА

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Правоохоронці провели понад 50 одночасних обшуків у посадовців Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), у справі про заволодіння $400 тисячами.

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань, працівники якого разом з представниками Офісу генпрокурора, Нацполіції та Служби безпеки України брали участь у слідчих діях.

За даними слідства, посадові особи АРМА та декілька адвокатів входили до складу злочинної групи, яка привласнила понад $400 тисяч, що були доказами в низці кримінальних справ.

Водночас в Офісі генпрокурора називають суму понад $500 тисяч.

Як зазначається, зловмисники на підставі підроблених судових рішень перерахували гроші на банківські рахунки осіб, які не були учасниками кримінального провадження.

Попередня кваліфікація правопорушення — заволодіння грошовими коштами, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою, а також використання підроблених документів та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Зловмисникам загрожує до 12 років позбавленням волі.

  • 1 квітня у приміщенні АРМА, а також за місцем проживання співробітників агентства відбулися обшуки. За словами адвоката юридичної компанії «Міллер» Масі Найєма, слідчі дії проводили у в. о. голови АРМА Віталія Сигидина, заступника голови АРМА Володимира Павленка, начальника управління менеджменту активів агентства Вахтанга Бочорішвілі та в «афериста» Ігоря Короля. За даними «Української правди», саме через Короля вивели з-під арешту $400 тисяч, які були заарештовані поліцією як «общак» злодія в законі.