Стрілянина у Броварах: судитимуть 15 осіб на чолі з кримінальним авторитетом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Стрілянина у Броварах: судитимуть 15 осіб на чолі з кримінальним авторитетом

Артем Шевченко / Twitter

В Офісі генпрокурора повідомили про скерування до суду обвинувального акту щодо 15 осіб у справі про стрілянину у Броварах.

Про це повідомили у пресслужбі Київської прокуратури.

Слідство встановило, що у травні минулого року місцеві підприємці, що займаються пасажирськими перевезеннями, звернулися до відомого кримінального авторитета на прізвисько «Віха» або «Журавель».

Бізнесмени попросили його за грошову винагороду «вирішити питання» про усунення у «будь-який спосіб» конкуренції у маршрутних перевезень. Йшлося про напрямок Бровари — метро Лісова (Київ).

За даними прокуратури, «Віха» організував банду, члени якої і вчинили стрілянину із нелегальними перевізниками з Вінницької області.

Наразі слідство у вказаному кримінальному провадженні завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду.

  • 29 травня 2020 року вранці у Броварах, поблизу заводу «Торгмаш» сталася масова стрілянина між легальними та нелегальними пасажирськими перевізниками.
  • Поліція виявила понад 60 учасників стрілянини у Броварах, зокрема, замовників злочину. Наприкінці травня оголосили про підозру 21 учаснику — у вчинені кримінального правопорушення за статтею «хуліганство із застосуванням зброї».