Microsoft поставить армії США 120 тисяч гарнітур доповненої реальності. Контракт сягає майже $22 мільярдів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Microsoft поставить армії США 120 тисяч гарнітур доповненої реальності. Контракт сягає майже $22 мільярдів

US Army

Корпорація Microsoft отримала контракт на поставку близько 120 тисяч комплектів гарнітури доповненої реальності на базі HoloLens для армії США. Контракт розрахований на 10 років і в перспективі може досягти $21,88 мільярда.

Про це пише TechCrunch.

Microsoft працює з армією США в цьому напрямі ще з 2018 року, коли отримала контракт на $480 мільйонів на поставку гарнітури віртуальної реальності Integrated Visual Augmentation System (IVAS).

Солдати тестували її під час тренувань ведення бою, щоб отримати максимально наближену до реальності обстановку. IVAS поєднують у собі датчики нічного бачення, тепловізори з високою роздільною здатністю та проєкційні дисплеї з відображенням карти й позицій дружніх бійців.

IVAS базується на цивільній гарнітурі HoloLens, представленій у 2015 році, і незабаром її почали модернізувати. У 2019 році, із виходом другої нашоломної версії HoloLens, система почала використовувати доповнену реальність і машинне навчання. Проєкційний дисплей навіть дозволяв операторам бронетехніки бачити крізь стіни, наприклад, бойової машини Bradley. Незабаром в гарнітуру додали технологію Microsoft Mesh — голографічну телепортацію, яка дозволяє бійцям бачити одне одного у віртуальному просторі.

Деталі нового контракту поки невідомі. Очевидно, що Microsoft розвиватиме та вдосконалюватиме гарнітуру з можливістю у майбутньому вивести її на масовий ринок.