Справа ПриватБанку: за ексзаступницю Дубілета внесли 50 мільйонів гривень застави

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

За колишню заступницю голови ПриватБанку Людмилу Шмальченко, підозрювану у справі про розтрату понад 8 мільярдів гривень, внесли заставу.

Про це повідомляє «Європейська правда», посилаючись на речницю Вищого антикорупційного суду.

За Шмальченко внесли заставу у розмірі понад 50 мільйонів гривень, як було визначено ухвалою суду. У ВАКС додають, що цю суму внесла фізична особа-підприємець, але хто конкретно — не розголошують.

Нагадаємо, ВАКС 26 березня призначив колишній топменеджерці Шмальченко запобіжний захід у вигляді 50 млн грн застави. Також їй заборонили спілкуватися з колишнім головою правління банку Олександром Дубілетом, колишнім першим заступником голови правління Володимиром Яценком та ексначальницею департаменту підтримки міжбанківських операцій казначейства Надією Конопкіною.

За даними слідства, Шмальченко була пособником у схемі з виведення з ПриватБанку у 2016 році понад 8 мільярдів гривень.

  • 15 березня генпрокурор Ірина Венедіктова санкціонувала оголошення підозри колишнім керівникам ПриватБанку у справі про виведення з фінустанови 8 млрд гривень. Підозри складені на колишнього голову правління, його заступника — керівника казначейства банку та начальника департаменту міжбанківських операцій казначейства.
  • 22 лютого Національне антикорупційне бюро затримало колишнього заступника голови правління ПриватБанку Володимира Яценка, який намагався вилетіти з країни.
  • Наступного дня НАБУ оголосило підозру експосадовцям державного ПриватБанку в розкраданні 136 мільйонів гривень: колишньому голові правління банку, його заступнику і за сумісництвом голові правління компанії, повʼязаної з банком.