У Швейцарії в армії жінкам вперше будуть видавати жіночу спідню білизну. До цього вони носили чоловічу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Швейцарії в армії жінкам вперше будуть видавати жіночу спідню білизну. До цього вони носили чоловічу

Swiss Armed Forces

Швейцарія вперше дозволить жінкам-військовослужбовцям носити жіночу спідню білизну. Зараз військовим видають тільки чоловічий формат білизни і форми. Про це повідомляє BBC.

Під час випробування, яке почнеться у квітні, видадуть два різні комплекти жіночої білизни — для теплих і холодних місяців (різниця у довжині). Досі жінкам видавали чоловічу спідню білизну вільного крою, часто більшого розміру, що могло бути незручно.

Представник армії Каджая-Гуннар Зіверт заявив, що одяг та інші предмети, які видають військовим, застарівають (у країні користуються формою, яку вперше представили у середині 1980-х років). Минулого тижня він заявляв, що зараз думають над змінами щодо бойового одягу, захисних жилетів та рюкзаків. Основна увага буде приділятися зручності і функціональності, а також буде більше доступних розмірів.

Міністр оборони Швейцарії Віола Амхерд також привітала цей крок. Зазначимо, що жінки становлять близько 1% швейцарських збройних сил, але країна сподівається цим кроком із білизною та одягом збільшити показник до 10% до 2030 року.

  • Президент США Джо Байден скасував указ свого попередника Дональда Трампа, який суттєво обмежував можливість трансгендерів служити в армії з 2017 року. За словами Байдена, гендерна ідентичність не повинна бути перешкодою для військової служби.
  • Уряд Нідерландів торік погодився виплатити кільком тисячам трансгендерів компенсацію у вигляді €5 тисяч за примусову стерилізацію під час гендерного переходу. До 2014 року нідерландські трансгендери, які хотіли змінити гендер у свідоцтві про народження, спочатку повинні були пройти стерилізацію, а потім змінити тіло за допомогою гормонів і операцій.