Рада розблокувала велику приватизацію

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про відновлення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації.

Про це пише пресслужба парламенту.

За відповідне рішення висловилися 257 нардепів. 221 голос дала фракція «Слуга народу», також документ підтримали нардепи з «За майбутнє», «Довіри» та «Голосу».

«Бюджет України потребує ресурсів для боротьби з пандемією, утримання економічної стабільності України ... З метою наповнення державного бюджету коштами від продажу обʼєктів великої приватизації доцільно зняти законодавчі обмеження на вжиття будь-яких заходів щодо приватизації обʼєктів великої приватизації, в тому числі проведення аукціонів», — зазначалося у пояснювальній записці до законопроєкту.

Раніше Рада заборонила продаж об’єктів великої приватизації на період карантину. У Фонді держмайна розповіли, що до кінця року хочуть продати «Об’єднану гірничо-хімічну компанію», завод «Більшовик» у Києві, «Президент Готель», а також шість державних обленерго.

  • Кабінет міністрів у грудні затвердив перелік об’єктів для продажу в 2021 році.
  • Польська нафтогазова компанія PGNiG і Фонд державного майна України уклали угоду про конфіденційність, яка дозволить компанії брати участь у процесі приватизації українських компаній енергетичного сектора.