Уряд затвердив перелік обʼєктів на приватизацію в 2021 році. Серед них Одеський припортовий завод та «Центренерго»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Кабінет міністрів просить Верховну Раду розблокувати процес великої приватизації, яка була заборонена під час карантину, та затвердив перелік об’єктів для продажу в 2021 році.

Про це пише «Суспільне».

«Запланований продаж великих державних підприємств дозволить збільшити надходження до бюджету на більш ніж 12 млрд грн. При цьому для нас питання приватизації та наповнення бюджету не є самоціллю. Головне, що приватизація — це надзвичайно серйозний удар по корупції та інтересах тих ділків, які звикли заробляти на державних підприємствах», — вважає прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

У рамках великої приватизації в 2021 році уряд планує продати Одеський припортовий завод, завод «Більшовик», Об’єднану гірничо-хімічну компанію, «Президент-готель» у Києві, а також «Центренерго». До продажу готують і кілька обленерго та теплоелектроцентралі.

«Уряд та експерти вбачають, що наступний рік стане періодом економічного відновлення, а інвестори з усього світу будуть шукати вигідні активи для вкладення своїх коштів», — пояснив Шмигаль.

  • Польська нафтогазова компанія PGNiG і Фонд державного майна України уклали угоду про конфіденційність, яка дозволить компанії брати участь у процесі приватизації українських компаній енергетичного сектора.
  • На початку вересня Верховна Рада на час пандемії заборонила продаж об’єктів великої приватизації.