Луцький спиртзавод продали на аукціоні за 108,5 млн гривень

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Фонд державного майна продав Луцький спиртзавод (Луцьке місце провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт») за 108,5 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі фонду 30 березня.

«За обʼєкт приватизації на торгах змагалися 5 компаній, а стартова ціна зросла у 5,2 разу — з 20,7 млн грн до 108,5 млн грн», — розповіли у фонді держмайна.

Як зазначається, новий власник отримає виробничий корпус спиртового і горілчаного цехів, спиртосховище, склади тари і готової продукції.

За результатами торгів, зі ставкою 108 478 968 гривень перемогло Товариство з обмеженою відповідальністю «АС Інвест Груп», кінцевими бенефіціарами якого в державному реєстрі вказані мешканці Львова Володимир Щербик і Христина Копач, а також мешканка Волинської області Марія Драбенюк.

Наразі процес приватизації триває, оскільки переможець аукціону повинен підписати протокол про результати, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок.

  • Приватизація спиртзаводів в Україні почалася у 2020 році. Першим проданим заводом «Укрспирту» в рамках приватизації став Немирівський спиртовий завод. Він стартував від 49,57 мільйона гривень і був проданий за 55,083 млн гривень. Переможцем стала компанія «ЛВН Лімітед».
  • У грудні минулого року на приватизаційному аукціоні Фонду держмайна з молотка пішов ще один спиртзавод ДП «Укрспирт» — за 81,75 мільйона гривень продано Кобиловолоцьке МПД.
  • У березні в Україні вперше видали ліцензію на виробництво спирту приватній компанії. Її отримала Nemiroff.