Одеський апеляційний суд отримав справу Стерненка. Судді мають за три дні вирішити, чи розглядати апеляцію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Одеський апеляційний суд отримав справу Стерненка. Судді мають за три дні вирішити, чи розглядати апеляцію

Синиця Олександр / УНІАН

Одеський апеляційний суд отримав на розгляд справу активіста Сергія Стерненка, якого засудили до 7 років за розбій та незаконне зберігання зброї.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Разом зі справою надійшла апеляція Стерненка та засудженого у цій же справі Руслана Демчука на вирок Приморського райсуду Одеси.

Протягом трьох днів суддя-доповідач перевірить їх на відповідність вимогам Кримінального процесуального кодексу. У разі відсутності перешкод буде ухвалена постанова про відкриття апеляційного провадження і визначена дата розгляду.

  • 23 лютого Приморський суд Одеси засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна за нібито організацію викрадення у 2015 році Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам» одеського мера Геннадія Труханова. Стерненко начебто організував викрадення Щербича, щоб заволодіти його коштами — 300 гривнями. Справа ґрунтується лише на свідченнях Щербича.
  • Увечері 20 березня біля Офісу президента пройшла акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка і підозрюваного в убивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Учасники акції розписали стіни ОП, закидали будівлю димовими шашками та намагалися підпалити табличку «Президент України». Один з учасників розбив скло у дверях центрального входу. У справі щонайменше пʼять підозрюваних.