З Галапагоських островів намагались вивезти у валізі 185 черепах. Тварин загорнули у плівку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В Еквадорі митники виявили у валізі 185 черепах (10 з них загинули), яких відправляли з Галапагоських островів на материк.

Про це повідомляє BBC.

Рептилії були загорнуті у плівку (так контрабандисти хотіли знерухомити їх), віком вони менше трьох місяців. Офіційні особи, що займаються боротьбою з торгівлею дикими тваринами, кажуть, що за одну черепаху такого віку можна виручити понад $5 тисяч.

Тварин виявили під час планової перевірки в головному аеропорту острова Бальтра — у оператора рентгенівського апарата виникли сумніви щодо вмісту чемодана.

Валізу в аеропорт доставила транспортна фірма і повідомила, що у ній — «сувеніри». У цій справі поки нікого не затримали, але співробітників транспортної компанії вже запросили на допит. Зазначимо, що вирок за контрабанду тварин з Галапагоських островів становить від одного до трьох років вʼязниці.

Міністр навколишнього середовища Еквадору Марсело Мата назвав інцидент злочином проти дикої фауни і природної спадщини країни. Одна з найбільших загроз для галапагоських черепах — те, що їх незаконно продають колекціонерам і на ринки екзотичних домашніх тварин.

Багато рослин і тварин, які зустрічаються на Галапагоських островах, унікальні для островів Тихого океану. Серед найвідоміших — гігантські черепахи які, як вважається, прибули на вулканічні острови від 3 до 4 мільйонів років тому.