Автор книг, за якими зняли «Гру престолів», уклав новий контракт з HBO. Коли вийде остання частина «Пісні льоду й полум’я» — невідомо

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Автор книг, за якими зняли «Гру престолів», уклав новий контракт з HBO. Коли вийде остання частина «Пісні льоду й полум’я» — невідомо

HBO

Автор серії фентезійних романів «Пісні льоду й полум’я», екранізація якої стала хітом HBO, отримав новий контракт. Письменник Джордж Мартін працюватиме над новими шоу для телеканалу та його стримінгової платформи протягом наступних п’яти років — суму угоди не називають, однак у ній «вісім знаків». При цьому дата виходу довгоочікуваної заключної книги серії, за якою зняли «Гру престолів», — досі невідома.

Про це пише The Hollywood Reporter.

За інформацією видання, HBO наразі працює над приквелами до «Гри престолів» та ухвалила ще один — House of the Dragon («Дім дракона»).

Письменник також залучений як продюсер до роботи над серіалами Who Fears Death («Хто боїться смерті») — екранізацією постапокаліптичного роману 2011 року Ннеді Окорафор, і Roadmarks («Дорожні знаки») за мотивами фентезійного роману 1979 року Роджера Желязни.

Співпраця з HBO, яка почалась у 2007 році, подарувала Мартіну славу найбільш впізнаваного письменника в світі. У нього є й кілька проєктів поза межами телеканалу — це антологія Wild Cards («Дикі карти») і художній фільм In the Lost Lands («В загублених землях») за його ж творами, де зіграє Мілла Йовович.

Джордж Мартін

Henry Söderlund / Wikimedia Commons

Також Мартін займається експериментальними атракціонами разом з компанією Meow Wolf, і, звичайно, дописує заключну частину «Пісні льоду й полум’я», що буде зватися «Вітри зими».

Ще в лютому він сказав, що написав «сотні й сотні сторінок» у 2020 році, який був «найкращим роком» для роботи. Остання книга з циклу вийшла ще в 2011-му — поціновувачі літературного всесвіту Мартіна чекають на «Вітри зими» вже десять років.

«Я мушу написати ще сотні сторінок, щоб довести роман до задовільного завершення. Сподіваюся, для цього призначений 2021 рік», — написав Мартін.

Письменник не робить прогнозів щодо того, коли завершить книгу, оскільки «придурки в інтернеті» сприймають таке як «обіцянки», а потім докучають, якщо він не встигає.