Автор циклу книг «Пісня льоду й полумʼя» Джордж Мартін попрощався з «Грою престолів» і прокоментував фінал

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Автор циклу книг «Пісня льоду й полумʼя» Джордж Мартін попрощався з «Грою престолів» і прокоментував фінал

Facebook / George R.R. Martin

Американський письменник та автор циклу книг «Пісня льоду й полумʼя», на основі яких знято серіал «Гра престолів», Джордж Мартін, попрощався з шоу, прокоментував фінал серіалу та розповів про долю книжкової серії. Про це він написав у своєму блозі.

«Остання ніч, останнє шоу. Після восьми епічних сезонів серіал «Гра престолів» закінчився. Важко повірити, що все завершилося, якщо говорити відверто. Роки пройшли як одна мить. Невже пройшло вже більше десяти років з тих пір, як мій менеджер Вінс Джерардіс організував зустріч в Palm в Лос-Анджелесі, і я вперше зустрівся з Девідом Беніоффом і Д. Б. Вайсом за ланчем, який тривав до вечері? Я запитав їх, чи знають вони, хто був матірʼю Джона Сноу. На щастя, вони знали. Я тоді й гадки не мав, що збираюся вирушити в подорож, яка змінить моє життя», — пише Мартін.

Письменник зізнався, що в той момент не уявляв, наскільки масштабним стане новий серіал, і подякував команді, яка працювала над шоу.

Стосовно останнього сезону «Гри престолів» він написав: «Як усе це закінчиться? Я чую питання людей. Такий же кінець, як у телешоу? Або інший? Що ж ... Так. І ні. І так. І ні. І так. І ні. І так».

Мартін вважає, що судити про те, яка з версій кінцівки буде правильною, зможе кожен глядач і читач, ґрунтуючись на своїх смаках.

Письменник розповів також про те, що задіяний як продюсер у розробці пʼяти шоу на HBO.