На Тернопільщині поза чергою вакцинувалися працівники двох приватних фірм. Але ніхто не знає, як вони отримали вакцину

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
На Тернопільщині поза чергою вакцинувалися працівники двох приватних фірм. Але ніхто не знає, як вони отримали вакцину

LIGA.net

У Тернопільській області два приватних підприємства, «Агропродсервіс» та «Тернопільський м’ясокомбінат», вакцинували 40 своїх працівників препаратом Covishield.

Про це пише Liga.net.

Обидві фірми похизувалися цим у Facebook та навіть виклали фото процесу вакцинації. Після розголосу публікації видалили.

У коментарях до постів користувачі почали запитувати у підприємств, звідки вони взяли вакцини. В «Агропродсервісі» розповіли, що надіслали відповідний лист-прохання до Центру первинної медико-санітарної допомоги.

LIGA.net

Водночас серед місцевих лікарень та органів охорони здоров’я не знають, як вакцини потрапили до приватних рук. У Тернопільському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги заявили, що не отримували жодних звернень. Координаторка вакцинації у Тернопільській області також не знає, як підприємства отримали вакцини.

«Можливо, вони домовлялися на рівні закладу охорони здоров’я, який є на території. У нас є мобільні бригади, і звіти, які вони щоденно мені надсилають, містять лише цифрові дані, там не вказана назва закладів. Тому я маю зʼясувати безпосередньо вже у керівників закладів, яким належать мобільні бригади», — прокоментувала вона.

Засновником компанії «Агропродсервіс» є чинний нардеп від партії «За майбутнє» Іван Чайківський. До Верховної Ради він був директором цього підприємства.

На ситуацію вже відреагували в Офісі президента. Заступник керівника ОП Кирило Тимошенко зазначив, що влада області отримала «перше й останнє попередження».

«У Тернопільській області сталася неприємна і відверто безсовісна подія, коли поза чергою були вакциновані працівники декількох приватних підприємств. Це відбулося в порушення наявного порядку вакцинації», — зазначив він.

Тимошенко також висловив сподівання, що більше така ситуація ані в Тернопільській області, ані в інших регіонах не повториться.

  • Із 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації препаратом Oxford-AstraZeneca (Covishield). 1 березня почав працювати сайт для запису на вакцинацію. Це можна зробити й через додаток «Дія». Президент Володимир Зеленський наголошував, що лише після другої дози створюється повний захист від коронавірусу.