Мінекономіки оголосило конкурс на нового директора «Укрспирту» й оприлюднило вимоги

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Мінекономіки оголосило конкурс на нового директора «Укрспирту» й оприлюднило вимоги

На фото в. о. директора «Укрспирту» Сергій Блескун

Facebook \ Sergey Bleskun

Міністерство економіки оголосило про початок конкурсного відбору на посаду директора державного підприємства «Укрспирт». Термін подачі заявок триватиме до 9 квітня включно.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

У Мінекономіки також оприлюднили перелік вимог до кандидата. Серед них: вища освіта, зокрема в галузях фінансів, економіки та управління; професійні знання та навички, які відповідають видам та особливостям діяльності підприємства; досвід роботи на керівних посадах не менше ніж п’ять років; бездоганна ділова репутація; відсутність судимостей за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку; вільне знання української та англійської мов.

Претендентами не можуть бути підсанкційні особи, а також засновники, акціонери та члени наглядової ради підприємства. Перевагою для кандидата називають досвід у галузі харчової промисловості та роботу в міжнародних компаніях.

Про конкурс також повідомив теперішній в. о. директора підприємства Сергій Блескун. «Запрошую всіх, хто відчуває в собі сили й можливість, посилити конкуренцію. Не соромитись і подавати свої документи. Нехай оберуть найкращого», — написав він у Facebook, але не уточнив, чи братиме участь у конкурсі.

Інтерфакс-Україна зазначає, що Фонд держмайна планує виставити на приватизацію 41 спиртозавод, що входить до «Укрспирту», і ще 37 заводів, обʼєднаних у концерн.

  • Нагадаємо, торік у червні міністр з розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко видав наказ про звільнення в. о. керівника «Укрспирту» Сергія Блескуна. Але скасував наказ у той же день, бо чиновник був у відпустці.
  • У липні 2018 року польські правоохоронці передали українським колегам колишнього головного бухгалтера державного підприємства «Укрспирт» Сергія Безродного. Його звинувачують у тому, що він у змові з колишнім директором «Укрспирту» Михайлом Лабутіним та іншими посадовцями розтратив 260,8 мільйона гривень держпідприємства й ухилився від сплати 50 мільйонів гривень податків.