У Тернополі посилили карантин через коронавірус: обмежили роботу закладів харчування і таксі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Тернополі посилили карантин через коронавірус: обмежили роботу закладів харчування і таксі

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Тернополі вирішили посилити карантин через велику кількість нових хворих на коронавірус з 26 березня.

Про це заявив мер Тернополя Сергій Надал за результатами засідання міського штабу боротьби з коронавірусом на своїй сторінці у Facebook.

«Правоохоронним органам спільно з Держпродспоживслужбою, муніципальною інспекцією, з підрозділами міської ради посилити контроль за роботою закладів громадського харчування, особливо у нічних та розважальних, у вихідні дні та протягом наступного тижня», — сказав він.

Також штаб вирішив встановити режим роботи закладів громадського харчування до 22-ї години.

«Після того, коли піде на спад захворювання, ми повернемося до довшої роботи», — додав мер.

Також місцева влада рекомендувала з понеділка, 29 березня, перевести в режим онлайн навчання в 5—11 класах — до стабілізації ситуації. Учні 1—4 класів можуть відвідувати освітні заклади. Дитячі садочки та інші дошкільні навчальні заклади продовжать працювати у звичайному режимі.

Окрім цього, введено обмеження на перевезення людей у таксі.

«Рекомендувати, щоби водії таксі і пасажири були в масці, і не більше 3 пасажирів у легковому транспортному засобі», — зазначив Надал.

До того ж представники управління транспорту та патрульної поліції мають контролювати, щоби в автомобілях таксі проводили дезінфекцію.

«Рекомендувати тим підприємствам, які працюють безпосередньо з населенням — хто надає послуги газо-, водо-, електропостачання чи банківські установи, — спілкування з мешканцями проводити тільки за умови використання захисного скла або інших засобів, які дають можливість упередити поширення інфекції. І провести заходи, щоби не було скупчень людей», — резюмував мер Тернополя.