Обшуки у партії Медведчука: один з підозрюваних визнав заклики до виходу Криму зі складу України

Автори:
Олег Панфілович, Оксана Коваленко
Дата:
Обшуки у партії Медведчука: один з підозрюваних визнав заклики до виходу Криму зі складу України

Facebook / Иван Комелов

Один з членів партії «Український вибір — Право народу», головою якої є нардеп від ОПзЖ Віктор Медведчук — Іван Комелов прокоментував інформацію про оголошення йому підозри Офісом генпрокурора України у сприянні окупації Криму.

Про це Комелов заявив у коментарі «Бабелю».

«Підозру я жодним чином не отримував і жодним чином оскаржувати її не збираюся, оскільки, на мою думку, це замовна справа, спрямована на дискредитацію проведеного у 2014 році референдуму, який відбувся у рамках діючого на той момент в Україні законодавства», — заявив Комелов.

Він також підтвердив, що закликав до виходу півострова зі складу України і стверджує, що рішення про проведення «референдуму» ухвалила Севастопольська міська рада, а положення про організацію референдуму було розроблено на підставі закону про організацію референдуму.

Також Комелов підтвердив, що керував організацією партії «Фронт змін» у Севастополі та вийшов з неї у 2009 році, оскільки не погоджувався з політикою партії стосовно російської мови.

Згідно з даними з відкритих джерел, наразі Комелов є головою Севастопольської організації партії «Родина».

  • У пʼятницю Офіс генерального прокурора оголосив про підозру трьом членам партії «Український вибір — Право народу», головою якої є нардеп від ОПзЖ Віктор Медведчук. Їм інкримінують сприяння окупації Криму.
  • За даними «Бабеля», йдеться про Олександра Синявського (керівник однієї з філій «Українського вибору» у Севастополі), Івана Комелова (спочатку керівник філії, пізніше — очільник Севастопольської організації «Українського вибору») й Олександра Слюсаренка (керівник підрозділу «Українського вибору» в одному з районів Сімферополя).