Опитування: Рейтинг Зеленського дещо зріс, підтримка конкурентів знизилася

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Опитування: Рейтинг Зеленського дещо зріс, підтримка конкурентів знизилася

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Рейтинг кандидатів у президенти України продовжує очолювати чинний глава держави Володимир Зеленський.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

За Зеленського готові проголосувати 24,7% опитаних. Це на два відсотки більше, як порівняти з минулим опитуванням «Рейтингу». Другим йде експрезидент Петро Порошенко — 13,9%(14,6% — у попередньому опитуванні), і нардеп від ОПзЖ Юрій Бойко — 12,6%(14,4% — у попередньому рейтингу).

За лідерку «Батьківщини» Юлію Тимошенко проголосували б 11,8% опитаних, за лідера партії «Сила та честь» Ігоря Смешка — 7,7%, за колишнього премʼєр-міністра Володимира Гройсмана — 5,2%. Інші кандидати набирають менше ніж 5% підтримки опитаних.

У парламентському рейтингу лідирує партія «Слуга народу» (20,8% серед тих, хто визначився і має намір проголосувати). За партію «Європейська солідарність» — 15%, партію «Опозиційна платформа – За життя» — 14,8%, за «Батьківщину» — 12,4%, за «Силу і честь» — 5%, за «Українську стратегію Гройсмана» — 5%. Решта партія має менш ніж 5% прихильників серед опитаних.

Опитування проводили 23—24 березня. Загалом опитали 2 500 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 2,0%.