Апеляційний суд звільнив з-під варти школяра з Волині, якого засудили за продаж канабісу. Але з СІЗО його не відпускають

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Апеляційний суд звільнив з-під варти школяра з Волині, якого засудили за продаж канабісу. Але з СІЗО його не відпускають

Михайло Мельниченко / «Бабель»

Рівненський апеляційний суд звільнив з-під варти учня 11 класу з Волині, якого засудили до шести років позбавлення волі за продаж канабісу. Про це «Бабелю» повідомив адвокат підлітка Віталій Жуковський.

За словами захисника, суд також скасував вирок та повернув справу на розгляд першої інстанції. Запобіжний захід змінили на особисте зобов’язання.

Однак наразі слідчий ізолятор відмовляється звільнити хлопця — там не захотіли приймати електронний документ з рішенням суду й очікують на паперовий.

Про що йдеться?

23 грудня 2020 року суд у селищі Ратне на Волині засудив учня 11 класу до шести років колонії за торгівлю наркотиками. Обвинувачення ґрунтувалося на показаннях двох дівчат, які домовлялися з хлопцем про купівлю канабісу. Як виявилося, вони працювали за завданням поліції. Сам школяр визнав, що продав наркотик лише одній із них. Його адвокат переконаний, що поліція спровокувала хлопця на злочин, а докази зібрані незаконно. Хлопець перебуває у СІЗО.