Нардеп: Рада збереться на два позачергові засідання 30 березня. Одне з них ініціюватиме президент

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Нардеп: Рада збереться на два позачергові засідання 30 березня. Одне з них ініціюватиме президент

УНІАН / Кузьмін Олександр

Народний депутат із фракції «Слуга народу» Павло Фролов повідомив, що Верховна Рада збереться на два позачергові засідання 30 березня.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Також цю інформацію підтвердила заступниця голови фракції Євгенія Кравчук. Вона зазначила, що одне із засідань ініціюватиме президент.

Як повідомив Фролов, на першому засіданні нардепи планують розглянути проєкт постанови про засудження вандалізму на акціях протесту під Офісом президента і заслухати звіти від керівників Нацполіції, СБУ та ДБР. Планується припинити депутатські повноваження Ігоря Колихаєва, який став мером Херсону, й Олександра Скічка, який став головою Черкаської ОДА. Останнім пунктом порядку денного стане голосування за призначення на осінь виборів мера Харкова.

На засіданні, яке ініціюватиме президент, нардепи розглянуть законопроєкти про відновлення великої приватизації, амністію капіталів, новий порядок отримання наукових ступенів, посилення відповідальності за порушення самоізоляції та інші.

«Якщо буде згода усіх фракцій/груп, зможемо розглянути в першому читанні президентский законопроект 5300 про допомогу ФОПам і працівникам при посиленні карантину від держави [у розмірі] 8 тисяч гривень та можливість виділення додаткової допомоги від місцевої влади», — зазначив він.