«Це моя помилка». Меркель вибачилася перед німцями та скасувала посилення локдауну на Великдень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Це моя помилка». Меркель вибачилася перед німцями та скасувала посилення локдауну на Великдень

European People's Party / Flickr

Федеральний уряд і земельна влада Німеччини домовилися скасувати ухвалене два дні тому рішення посилити локдаун на час майбутніх великодніх свят.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

На екстреному засіданні в середу влада вирішила обмежитися закликом до жителів країни залишатися на час свят удома і відмовилася оголосити вихідними днями передвеликодні четвер та суботу (1 і 3 квітня).

Канцлер Ангела Меркель визнала помилку і попросила вибачення у громадян. Вона заявила, що це рішення було помилковим. На думку Меркель, оголошення двох додаткових святкових днів спричинило б занадто багато проблем і питань, які треба було вирішити за кілька днів, а шкода від нього перевищувала б користь.

«Це помилка тільки моя, оскільки врешті я несу за все відповідальність», — підкреслила вона. Меркель додала, що їй відомо про те, що рішення продовжити великодні свята викликало додаткове занепокоєння у населення.

  • 22 березня уряд Німеччини вирішив, що Страсний четвер і субота (1 і 3 квітня, перед католицьким Великоднем) як виняток будуть оголошені вихідними днями. При цьому Страсна пʼятниця, Великдень і наступний за ним понеділок — у Німеччині традиційно неробочі дні. Меркель пояснила, що таким чином, «протягом пʼяти днів поспіль діятиме принцип «ми залишаємося вдома».
  • За час пандемії в Німеччині коронавірусом заразилися понад 2,7 млн осіб, з них 75 тис. померли, а понад 2,42 мільйона одужали.