У Німеччині локдаун продовжили до 18 квітня. Обмеження посилять у пасхальний період — але зроблять його вихідним

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Німеччині локдаун продовжили до 18 квітня. Обмеження посилять у пасхальний період — але зроблять його вихідним

Влада Німеччини через поширення коронавірусу вирішила продовжити локдаун до 18 квітня і посилити його на період великодніх свят.

Про це пише Deutsche Welle.

За словами канцлера Німеччини Ангели Меркель, для боротьби з пандемією коронавірусом громадське, економічне та приватне життя в Німеччині на час великодніх свят має бути обмеженим так сильно, як ніколи раніше під час пандемії. Таку заяву канцлер зробила вночі у вівторок, 23 березня, за підсумками 15-годинної зустрічі з главами урядів федеральних земель.

Згідно з рішенням, Страсний четвер і субота (1 і 3 квітня, перед католицьким Великоднем) як виняток оголошені вихідними днями. При цьому Страсна пʼятниця, Великдень і наступний за ним понеділок — у Німеччині традиційно неробочі дні. Таким чином, «протягом пʼяти днів поспіль діятиме принцип «ми залишаємося вдома», підкреслила канцлер.

Усі торгові точки на цей період припинять роботу. Виняток зроблять лише в суботу для продуктових магазинів, інші чотири дні супермаркети будуть закриті. Згідно з рішенням канцлера і глав федеральних земель, масові скупчення людей у громадських місцях в ці пʼять днів повністю заборонені. Уряд Німеччини закликав церкви та релігійні громади вести святкові богослужіння онлайн. Відкритими повинні залишитися лише центри вакцинації та проведення тестів на коронавірусну інфекцію.

У регіонах, де індекс заражень за тиждень перевищує 100 на 100 тисяч осіб, можуть посилити обмеження соціальних контактів, запровадити обмеження на вихід з дому, а також зобовʼязати надягати медичні маски навіть у приватних автомобілях.

Крім того, для тих, хто виїжджає на відпочинок за кордон, введуть загальний обовʼязок — проходити тестування перед зворотним рейсом. Повернення до Німеччини буде можливим тільки за наявності тесту.

Уряд Німеччини планує розширити тестування учнів і педагогів у школах і дитячих садах «якомога швидше, щоб робили два тести на тиждень». Також планується виділити додаткову фінансову допомогу компаніям, які найбільше постраждали від пандемії.

За час пандемії в Німеччині коронавірусом заразилися 2 667 225 осіб, з них 74 714 померли, а понад 2,42 мільйона одужали.

  • На початку березня в Німеччині виявили нову мутацію коронавірусу, який поєднує у собі «британський» і «південноафриканський» штами.