«Ліжка вже стоять у коридорах». У КМДА розповіли про переповнені лікарні Києва для хворих із коронавірусом

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Києві опорні лікарні для пацієнтів із коронавірусом завантажені вже на максимум, ліжка для хворих доводиться ставити у коридорах.

Про це заявив заступник київського мера Володимир Бондаренко в ефірі «Україна 24».

«Опорні лікарні завантажені на 100%, там ліжка вже стоять у коридорах, і ми цього не приховуємо. Завантаженість лікарень, куди доправляють хворих із підозрою, коливається на рівні 76—80%», — розповів він.

За словами Бондаренка, пацієнтів із Києва не планують возити в лікарні області, бо там також велика кількість хворих.

«Додаткових домовленостей із Київською областю у такому випадку не може бути, оскільки там також завантажені практично всі ліжко-місця. Зараз ми відкриваємо нові резерви, які є у нас, це встановлення додаткових ліжок у коридорах», — додав заступник міського голови.

Також у КМДА очікують від уряду вирішення питання з лікарнями Національної академії медичних наук, де є приблизно 11 тисяч готових ліжко-місць.

Окремо Бондаренко запевнив, що киснем у київських опорних лікарнях забезпечені всі місця, які передбачені для пацієнтів з коронавірусом, а у лікарнях, куди доправляють із підозрою, — на рівні 90%.

«Близько 70% від госпіталізованих є кисневозалежними, тому це першочергове завдання», — зазначив він та наголосив, що кисневі концентратори місто буде купувати постійно.

  • В Україні третя хвиля пандемії. Її пік очікується наприкінці квітня. Кількість хворих на коронавірус почала зростати ще у лютому, а у березні стався різкий стрибок. Так, минулої доби — 23 березня — в Україні виявили 14 174 нових хворих на коронавірус (у Києві — 1 300). Напередодні зафіксували 11 476 випадків (у Києві — 1 050), за 21 березня зареєстрували 7 893 випадки (349 відповідно), перед цим — 11 145 (434). За 19 березня в Україні виявили 15 292 випадки COVID-19 (1 070), за добу до цього — 15 850 (1 210).
  • У Києві з 20 березня запровадили тритижневий посилений карантин (до 9 квітня). Не працюватимуть ТРЦ та заклади культури; кафе та бари зможуть працювати лише навинос, а школи перейдуть на дистанційне навчання.