Гонконг і Макао призупинили вакцинацію препаратом Pfizer — у партіях знаходять брак

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Гонконг і Макао призупинили вакцинацію препаратом Pfizer — у партіях знаходять брак

Getty Images / Bloomberg / Contributor

Гонконг призупинив використання вакцини американської компанії Pfizer у середу — після того, як в одній партії виявили флакони з дефектними кришками.

Про це пише Associated Press.

Розробник вакцини BioNTech і її дистрибʼютор у Китаї Fosun Pharma поки не знайшли підстав вважати, що ця партія вакцини небезпечна. Однак вакцинацію призупинять як запобіжний захід. Таке ж рішення ухвалив і спеціальний адміністративний округ Макао.

Як повідомили в департаменті охорони здоровʼя Гонконгу, партії з потенційно дефектними флаконами містять майже 1,3 мільйона доз вакцини. Водночас зазначається, що зі вказаної партії вже використали близько 150 тисяч доз. Під час вакцинації лікарі близько 40 разів виявляли дефекти на флаконах та не використовували їх.

«Fosun пообіцяла провести негайне розслідування, тому збирається звернутися до виробника в Німеччині, щоб дослідити їх виробництво. Коли вакцини прибудуть до Гонконгу, Fosun отримає бачення всього логістичного ланцюжка, щоб зʼясувати, чи це є причиною нинішньої ситуації», — повідомляє департамент охорони здоровʼя Гонконгу.

Станом на середу у Гонконгу понад 403 тисяч осіб отримали першу дозу вакцини від коронавірусу. З них 150 тисяч отримали першу дозу вакцини Pfizer, а 253 тисячі — китайський препарат Sinovac.