У «Лекхімі» обіцяють прибуття в Україну вакцини Sinovac 25 березня

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В українській фармацевтичній компанії «Лекхім» заявили, що перша партія вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва китайської Sinovac Biotech прибуде в Україну 25 березня.

Про це «Суспільному» повідомила керівниця відділу маркетингу компанії Елеонора Мельник.

Вона не назвала обсяг партії та точний час її прибуття. Усю інформацію оголосять, імовірно, у день доставки.

Україна схвалила вакцину від Sinovac ще 9 березня. У «Лекхім», що є одним з партнерів Sinovac, угода на поставку 5 мільйонів доз вакцини в Україну, зокрема 1,9 мільйона доз за схемою державних закупівель. При цьому «Лекхім» щонайменше двічі прострочила терміни поставки — препарат очікували в лютому і 15 березня.

МОЗ готується оштрафувати компанію. Згідно з контрактом, розмір штрафу становитиме 0,1% від суми контракту за кожний день прострочки.

  • Наприкінці 2020 року Міністерство охорони здоров’я уклало перший контракт на поставку вакцини від коронавірусу з китайською компанією Sinovac Biotech. Вводити препарат потрібно двома дозами. На третьому етапі випробувань вакцина показала ефективність у 50,38% і може бути дієвою проти різних штамів хвороби. Головні переваги цієї вакцини — не потребує особливих умов для зберігання та порівняно недорога. За 1 913 316 доз Україна сплатила мільярд гривень — по 504 гривні за кожну.