ЄС розкритикував указ Путіна про заборону українцям володіти землею в окупованому Криму: Порушення міжнародного гуманітарного права

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Європейському Союзі наголосили, що не визнають указ президента Росії Володимира Путіна, який забороняє іноземцям, зокрема українцям, володіти землею в окупованому Криму.

Про це йдеться в заяві пресслужби Європейської служби зовнішніх дій.

У ЄС наголосили, що не визнають незаконну анексію півострова Росією, тому не визнають й указ Путіна. «ЄС не визнає цей указ і вважає набрання ним чинності черговою спробою примусової інтеграції незаконно анексованого півострова», — наголосили у ЄС.

Також там назвали указ Путіна «порушенням міжнародного гуманітарного права, оскільки це ще один крок на шляху до введення російського громадянства на півострові». У ЄС вкотре закликали Росію припинити порушувати міжнародне законодавство у Криму.

  • 20 березня набув чинності указ Путіна, який заборонив «іноземним громадянам» володіти землею в більшості районів окупованого Криму. Обмеження накладаються на володіння землею в 19 муніципальних утвореннях Криму (всього їх 25). З точки зору російського законодавства громадяни України на окупованому півострові також потрапляють у цю категорію.
  • У Міністерстві закордонних справ України назвали указ Путіна «юридично нікчемним». Після деокупації права законних власників на землю будуть відновлені.