Бенксі за 14 мільйонів фунтів продав на аукціоні свою роботу, присвячену лікарям. Кошти передасть на потреби медицини

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Знаменитий вуличних художник Бенксі з Великої Британії продав на аукціоні свою роботу Game Changer («Той, хто змінює правила гри»), що зображує дитину, яка бавиться з лялькою медсестри наче з фігурою супергероя, в той час як персонажі, схожі на Бетмена та Спайдермена, лежать у кошику для сміття. Виручені 14 мільйонів фунтів митець передасть на потреби Національній службі охорони здоровʼя Великої Британії.

Про це пише BBC.

«Той, хто змінює правила гри».

Instagram / Banksy

Малюнок з’явився у фойє в загальній лікарні Саутгемптона під час першої хвилі коронавірусу. Аукціонний будинок Christieʼs визначив цю роботу як «спільну данину» тим, хто бореться з пандемією. Після продажу витвору на стіні лікарні залишиться репродукція.

Бенксі надіслав картину до лікарні у травні 2020 року, додавши записку, в якій дякував медикам за їхню роботу.

За словами Бенксі, отримані за Game Changer 14 мільйонів фунтів — найбільша сума, яку платили за його роботи. До цього найдорожчою була картина Devolved Parliament, що зображувала інтер’єр Палати громад британського парламенту, наповненої шимпанзе. За неї художник отримав 9,9 мільйона фунтів.

Аукціоніст Юссі Пюлькянен зазначив, що обіцянка Бенксі пожертвувати кошти з продажу картини на потреби британської медицини — «неймовірний жест», а сам факт продажу — «історичний момент».

Ще до початку аукціону Christieʼs оголосили лот «зображенням надії» та «особистою даниною тим, хто продовжує ламати хід пандемії».