Бенксі підтвердив своє авторство нового графіті на стіні відомої Редінгської вʼязниці. Там колись сидів Оскар Уайльд

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Бенксі підтвердив своє авторство нового графіті на стіні відомої Редінгської вʼязниці. Там колись сидів Оскар Уайльд

Twitter / AJ+

Знаменитий вуличний художник Бенксі підтвердив, що нове графіті на стіні відомої Редінгської вʼязниці на півдні Англії створив він. Про це художник повідомив у Instagram і оприлюднив відео зі створення роботи.

Мурал «Втеча з Редінгської вʼязниці» зʼявився ще в понеділок 1 березня, але Бенксі заявив про своє авторство лише напередодні.

На графіті зображений вʼязень у смугастій формі, який спускається вниз по мотузці, скрученій з простирадла, до якої привʼязана друкарська машинка.

BBC пише, що ймовірно на графіті зображений знаменитий письменник Оскар Уайльд, який відбував ув’язнення в цій вʼязниці в період з 1895 по 1897 рік. Там він і створив свою знамениту «Баладу Редінгської вʼязниці», в якій описав всю жорстокість пенітенціарної системи вікторіанських часів.

Уайльд був засуджений за гомосексуалізм після того, як громадськість дізналася про його звʼязки з лордом Альфредом Дугласом.

Вʼязниця з 2013 року не використовується за призначенням і була у занедбаному стані. В 2019 році влада виставила на продаж історичну будівлю, однак торік угода із покупцем провалилася. Після того влада вирішила перетворити це місце у мистецький центр.